Publicat: 19 Ianuarie, 2012 - 14:00

România se va finanţa de pe piaţa americană, întrucât băncile europene se confruntă cu presiuni legate de noile cerinţe de capital, a declarat la Viena secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Bogdan Drăgoi.

"Avand in vedere ca majoritatea cumparatorilor de obligatiuni in Europa sunt banci, care se confrunta acum cu presiuni privind noile cerinte de capital, interesul pentru astfel de emisiuni este limitat. Pe de alta parte, in piata din SUA, unde exista si o lichiditate mai mare, cumparatorii sunt fonduri mutuale, fonduri de pensii, o serie de investitori care s-au aratat interesati de Europa Centrala si de Est. Astfel, cel mai probabil alegerea va fi sa iesim pe piata americana", a declarat Dragoi.

Oficialul MFP a avut marti la Viena mai multe intalniri cu investitorii, carora le-a prezentat reformele intreprinse de Romania in ultimii ani, ce masuri sunt in continuare in implementare si indicatorii macroeconomici din 2011, precum si fundamentele pentru acest an.

"Au fost intalniri cu multi investitori care s-au aratat foarte intersati de Romania. Am avut chiar doua banci care au venit cu grupuri de investitori clienti gata sa investeasca in Romania", a spus Dragoi.

Sursa: Bancherul.ro