Publicat: 2 Iulie, 2015 - 13:22
Share

România va fi dată drept exemplu pentru celelalte țări din Alinață, având în vedere buna cooperare, dar și măsurile pe care le-a adoptat. Declarația aparține Secretarului  general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. "Sunteți o parte importantă  a sistemului antirachetă NATO", a subliniat acesta.

De asemenea, acesta a mai precizat că țara noastră va fi gazda unei părți importante din sistemul de apărare.

”Cred că aceasta este o expresie a cat de bine ne dezvoltăm cooperarea. România este un aliat foarte hotărât. NATO se bazează pe România, iar România se poate baza pe NATO. Apreciem angajamentul României față de acțiunile NATO.Contribuiți la stabilitatea de la Marea Neagră care rămâne o componenta importantă a securității euroatlantice. Sunteți o parte importantă  a sistemului antirachetă NATO. Voi folosi și România ca un exemplu pentru ceilalți aliați arătându-le că România a fost capabilă să aibă o politică fiscală repsponsabilă, să crească cheltuilelie de apărare.Toate aceste contribuții ale României la alianța noastră facilitează menținerea alianței ca o alianță puternică. Acesta este un lucru important pentru că vedem o Rusie care se afirmă tot mai mult, care încearcă să schimbe prin  forță frontierele, vedem provocări care nu cunosc granițele, precum atacurile cibernetice”, a declarat Stoltenberg, joi, la Palatul Cotroceni.

Referitor la unitatea de integrare a forțelor stabilită în București. secretarul general al NATO a subliniat că aceasta are caracter defensiv.

”Aceasta nu este o bază militară, este un sediu mic cu vreo 40 de angajați care vor juca un rol cheie în planificare exercițiilor. România va sprijini comandamentul sud-est. Aceste măsuri sunt defensive. NATO nu caută să aibă confruntări cu nimeni, însă vom face tot ceea ce este necesar ca țările noastre să fie în siguranță”, a conchis acesta.