3 decembrie 2021

Secretarul general al ONU a anunțat că lumea se află în pragul unui abis

Secretarul General ONU

H.E. Mr. Jorge Marcelo Faurie (Minister for Foreign Affairs, REPUBLIC OF ARGENTINA)

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Secretarul general al ONU Guterres este de părere ca lumea nu a fost niciodată mai amenințată.
Secretarul general al ONU, António Guterres , vorbind cu liderii mondiali la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU , a declarat că lumea se află în pragul unui abis și nu a fost niciodată mai amenințată.
„Sunt aici pentru a trage un semnal de alarmă: lumea trebuie să se trezească. Suntem la marginea prăpastiei – și mergem în direcția greșită. Lumea noastră nu a fost niciodată mai amenințată sau mai fragmentată”, a spus Guterres.

Secretarul general al ONU solicită excepții de la unele sancțiuni împotriva talibanilor.
După cum a menționat secretarul general al Organizației Mondiale, comunitatea mondială se confruntă cu o întreagă „cascadă de crize”, inclusiv pandemia COVID-19 în curs, problemele climatice, situatia din Afganistan și țările africane.

Separat, Guterres a remarcat „inegalitatea flagrantă” dintre țările dezvoltate și țările nedezvoltate, precum și lipsa de solidaritate între ele într-un moment „în care avem cea mai mare nevoie”.
„Pe de o parte, vedem că vaccinurile sunt dezvoltate într-un timp record, ceea ce anunță triumful științei și ingeniozității umane. Pe de altă parte, vedem cum acest triumf este anulat de o lipsă tragică de voință politică, egoism și neîncredere. Surplus în unele țări. Rafturi goale în altele. Cea mai mare parte a lumii bogate este vaccinată. În același timp, peste 90% dintre africani așteaptă în continuare oportunitatea de a primi prima doză „, a declarat secretarul general al ONU, adresându-se liderilor mondiali.
Săptămâna la nivel înalt a celei de-a 76-a sesiuni a UNGA începe marți la sediul ONU din New York . Se va desfășura până pe 27 septembrie.

Ciprian Pop