Publicat: 19 Iunie, 2020 - 16:22
Share

Creşele Sinaia, Teiul Doamnei, Ciobănaşului şi Unitatea de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 23 se redeschid de luni, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 2.

În contextul reglementărilor privind protecţia şi prevenirea infectării cu COVID-19, creşele vor funcţiona la capacitate redusă.

Creşa Ciobănaşului va avea o capacitate diminuată de 80 de locuri faţă de 175, Creşa Sinaia - 38 de locuri faţă de 80, Creşa Teiul Doamnei - 38 de locuri faţă de 80, Unitatea de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 23 - 15 locuri faţă de 30.

Activitatea Unităţii de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 137 va rămâne în continuare suspendată, deoarece nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1.076 din 12 iunie privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, iar părinţii vor fi orientaţi către Creşa Teiul Doamnei şi Creşa Sinaia, menţionează Primăria Sectorului 2.

În acest sens, a fost elaborată "Procedura de sistem privind acordarea de servicii de îngrijire, supraveghere şi educaţie timpurie prin intermediul creşelor / unităţilor de educaţie timpurie pe perioada pandemiei de COVID-19".

Înscrierile se vor face în baza unei declaraţii pe proprie răspundere (modelul va fi regăsit pe pagina www.social2.ro).

Totodată, părinţii vor fi informaţi şi consiliaţi cu privire la respectarea prevederilor privind predarea şi primirea copiilor la creşă, respectarea circuitelor de intrare - ieşire şi obligativitatea triajului epidemiologic.

Autoritatea locală îi roagă pe părinţi să nu aducă jucării sau alte obiecte personale ale copiilor pentru a împiedica riscul de infectare a acestora.

"Conştiente de importanţa serviciilor oferite în creşele din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, autorităţile locale vor asigura pentru unităţile de educaţie timpurie menţionate condiţiile optime de desfăşurare a activităţii de supraveghere şi îngrijire a copiilor preşcolari, alocând în acest sens toate resursele financiare, materiale şi umane, astfel încât aceştia să beneficieze de o asistenţă optimă, de siguranţă şi educaţie, în conformitate cu nevoile lor şi în parteneriat cu familia", a declarat primarul Sectorului 2, Toader Mugur Mihai.

Tag-uri Institutii: