Publicat: 19 Martie, 2012 - 18:30
Share

Direcţia de Taxe și Impozite Locale Sector 3 reaminteşte că, potrivit prevederilor legale, până la data de 31 Martie, persoanele fizice care plătesc integral impozitul pe anul în curs beneficiază de o reducere cu 10%.  Numai în ultimele două zile, sâmbătă 17, respectiv duminică 18 Martie, s-a  încasat de la 1753 de contribuabili suma de 275.000  de lei.

Persoanele fizice din Sectorul 3 își pot achita obligațiile financiare la ghișeele DITL (str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3-5, str. Sf. Vineri nr. 32, str. Câmpia Libertăţii nr. 36.); program de lucru cu publicul:  luni, marți, miercuri și vineri  între orele 7.30-18.00, joi de la 7.30 la 18.30, iar sâmbătă și duminică între orele 9.00-14.00.
De asemenea, persoanele fizice pot efecuta plăți on-line după obținerea credențialului (user și parolă) de la sediul DITL Sector 3 din str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 3-5, cu care se vor putea autentifica în vederea plăţilor pe site-ul www.ghiseul.ro.

Emiterea credențialului va fi efectuată dupa completarea unei cereri de alocare de credential, respectiv dupa crearea rolului unic nominal (în cazul în care acesta nu exista, ci este un rol comun cu alte persoane). Rolul unic nominal = fișa unică a contribuabilului care conține elementele de identificare precum și creanțele bugetare ale acestuia la nivelul unității administrativ teritoriale (sector al Municipiului București).

În vederea realizării rolului nominal unic sunt necesare următoarele informații:  nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu, cotele de proprietate, declarație specială de proprietăți multiple (dacă este cazul).

Concret,  persoana care se prezintă în vederea obținerii rolului nominal unic  trebuie să meargă cu documentele la unul dintre  cele trei sedii DITL Sector 3 (e de preferat la cel care este arondat) și are nevoie de următoarele acte: copii de pe cărțile de identitate ale proprietarilor și în cazuri speciale (moșteniri, dobândiri de propietăți în cote indivize diferite),  actele în original și copie. Rolul nominal unic se face pe loc.