Publicat: 7 Noiembrie, 2012 - 18:07
Share

Programul de reabilitare termică se extinde în Sectorul 1 și la casele construite înainte de anul 1989. Potrivit Ordonanței nr. 63/2012, aprobată săptămâna trecută de Guvernul României şi publicată astăzi în Monitorul Oficial, administrațiile locale pot introduce în programul de reabilitare termică și locuințele unifamiliale, eliminând astfel discriminarea dintre proprietarii de apartamente şi proprietarii de case.

Primăria Sectorului 1 este unul dintre inițiatorii acestui act mormativ. În primăvara acestui an, edilul Andrei Chiliman a adunat peste 30.000 de semnături din partea comunității din Sectorul 1 pentru susținerea acestui proiect.

”Astăzi putem să le dăm o veste bună proprietarilor de case din Sectorul 1 și din România. Modificarea legislativă operată de actualul guvern este un act de dreptate. Nu putem să le fim unora mumă, iar altora – ciumă. Şi proprietarii de case plătesc impozite la bugetul local, şi ei au dreptul să beneficieze de investiţiile noastre”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

În baza acestui act normativ, ca și în cazul blocurilor, Primăria Sectorului 1 va finanța reabilitarea termică a locuinţelor tip casă. În Sectorul 1 există aproximativ 30.000 de locuinţe care ar putea fi reabilitate dacă proprietarii doresc acest lucru.

Conform noilor modificări legislative, nu pot intra în programul de reabilitare termică casele de patrimoniu și imobilele proiectate înainte de 1989.

”Ne-am angajat să obţinem modificarea legislaţiei până la sfârşitul acestui an şi iată că ne ţinem de cuvânt! Îi asigur pe cetăţenii din Sectorul 1 că primăria are resursele necesare pentru a se implica financiar şi în reabilitarea termică a caselor. Suntem cea mai bogată comunitate din România şi pentru că direcţionăm banul public către investiţii serioase, eficiente din punct de vedere economic”, a mai precizat primarul Andrei Chiliman.

Etapele pe care proprietarii de case trebuie să le parcugă pentru ca locuința acestora să poată intra în programul de reabilitare termică vor fi stabilite printr-o hotărâre a Consiliului Local care va fi adoptată în perioada imediat următoare.