Publicat: 28 Iunie, 2012 - 12:38

Bucureştenii din Sectorul 1 îşi pot duce şi în vara aceasta, pentru al patrulea an consecutiv, copiii la grădiniţă pe durata vacanţei mari. Astfel, între 1 iulie și 31 august 2012, preşcolarii pot fi înscrişi în cele două locații ale Grădiniței nr. 206 (Str. C-tin Disescu nr. 37 și Str. C-tin Dobrogeanu Gherea nr.156), unde vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. Până în prezent, 220 de copii din Sectorul 1 și nu numai s-au înscris în acest program.

“Investiţiile în educaţie sunt investiţii în viitor. Pentru că înţelegem importanţa actului educaţional în dezvoltarea individuală, investim în mod constant în educaţie, fie că este vorba de modernizarea şi consolidarea unităţilor de învăţământ sau de implementarea a diverse programe educaţionale”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Primăria Sectorului 1 a organizat încă din anul 2009 programul “Grădinița de Vară”. Programul vine în întâmpinarea nevoilor părinţilor şi copiilor, deoarece preşcolarii pot rămâne la grădiniţă de la ora 08.00 până la ora 18.00, chiar şi în vacanţa de vară. În funcţie de numărul de solicitări, educatorii formează grupe de copii pe nivel de vârstă, care vor avea aceleaşi activităţi ca în timpul anului şcolar: vor învăţa să facă figurine ikebana, să deseneze, să picteze, să modeleze și vor face plimbări în parc și excursii atât în București, cât și în afara Capitalei.

În plus, copiii vor putea fi înscriși și la cursuri opționale de engleză și dans și vor lua parte la activități împreună cu voluntari din țările Uniunii Europene incluși în programul ”Aici-Acolo”. Cu această ocazie, preșcolarii vor învăța termeni uzuali din limbile țărilor din care provin voluntarii și vor învăța noțiuni elementare despre multiculturalism.

„Ne-am gândit să le oferim posibilitatea şi părinţilor care nu au cu cine să-şi lase copiii în vacanţă să poată veni la noi la grădiniţă. Anul trecut am avut 160 de copii înscriși în cele cinci grupe formate din preșcolari din tot Bucureștiul. Copiii au fost foarte încântaţi, la fel şi părinţii, pentru că unii, deşi nu aveau micuții înscriși la grădiniţa noastră, i-au înscris apoi aici. Părinţii nu au fost nevoiţi să plătească sume suplimentare, ci doar obişnuita contribuţie pentru hrană”, a declarat directorul Grădiniţei nr. 206, Petronela Pătraşcu.