3 iulie 2022

Sectorul 1 va avea prima mini-pădure urbană din Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Aproximativ 2.000 de puieţi au fost plantaţi în această dimineaţă în curtea Colegiului Tehnic „Media” din Sectorul 1 al Capitalei. Stejar, mesteacăn, castan comestibil, cireş, paltin, tei argintiu sunt numai câteva dintre cele 23 de specii de arbori care vor îmbunătăţi calitatea aerului din zona Pajura, Dămăroaia şi nu numai.

Prin această iniţiativă, administraţia locală a Sectorului 1 şi-a propus reducerea zgomotului oraşului şi creşterea biodiversităţii. Acţiunea de plantare din această dimineaţă la care a participat şi primarul Clotilde Armand face parte din proiectul de amenajare a primei mini-păduri urbane din Capitală (Tiny Urban Forrest), pe care Primăria Sectorului 1 îl derulează împreună cu OMV Petrom şi Asociaţia Plantăm Fapte Bune în România, şi care va conduce la reducerea poluării şi la combaterea încălzirii globale.

„Bucureştiul este una dintre cele mai poluate capitale ale Europei. Poluarea a ajuns la un asemenea nivel încât nu mai este timp de aşteptat sau de ezitat. Consider că a venit timpul ca împreună – autorităţi, antreprenori, organizaţii neguvernamentale, activişti de mediu, cetăţeni ai Capitalei cu spirit civic – să luăm măsuri urgente şi concrete pentru eliminarea sursele de poluare şi îmbunătăţirea calităţii aerului. Plantăm pentru noi şi pentru copiii noştri, pentru un oraş frumos şi sănătos”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Conceptul de pădure urbană „tiny” a fost dezvoltat de botanistul japonez Akira Miyawaki şi presupune o pădure mică şi densă, care ar putea să contribuie la reducerea poluării şi a căldurii.

Primăria Sectorului 1 va derula în următorii ani un amplu proiect de oprire a otrăvirii aerului din această zonă administrativă. Arbori pe marginea arterelor, staţii de autobuze şi treceri de pietoni umbrite natural, mini-păduri urbane şi perdele forestiere la marginea Sectorului 1 sunt principalele puncte ale acestui program.

Serviciul Imagine şi Cultură