Publicat: 5 Septembrie, 2019 - 18:34
Share

Primăria Sectorului 2, prin Direcţia Generală de Administrare a Patrimoniului Imobiliar (DGAPI), a demarat cel mai mare program educaţional din România, un proiect integrat care presupune, pe lângă modernizarea întregii infrastructuri şcolare şi creşterea performanţelor elevilor, respectiv prevenirea abandonului şcolar. În plus, proiectul include dezvoltarea de programe ample de sănătate pentru copiii din Sectorul 2.

„Acesta este cel mai îndrăzneţ şi complex proiect dezvoltat vreodată de o administraţie locală. Practic, prin abordarea integrată a acestui proiect creăm cele mai bune condiţii pentru actul educaţional, pornind de la reabilitarea, modernizarea şi consolidarea infrastructurii şcolare, continuând cu dotarea unităţilor de învăţământ la cele mai înalte standarde astfel încât dezvoltarea personală a elevilor să fie o condiţie sine-qua-non şi terminând cu promovarea unor proiecte pentru dezvoltarea sănătăţii copiilor, încă de la cele mai mici vârste", a declarat primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader.

În esenţă, noul program educaţional integrat propus de administraţia locală presupune:
- refacerea infrastructurii şcolare
- reabilitarea, modernizarea, consolidarea tuturor corpurilor de clădire
- extinderea unor unităţi de învăţământ
- construirea de săli de sport
- construirea unui complex sportiv multifuncţional cu patinoar la Şcoala nr.51
- contruirea unui complex sportiv multifuncţional cu bazin de înot olimpic la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida
- construirea unui centru de excelenţă pentru elevi şi cadre didactice la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida.

„Proiectul integrat privind dezvoltarea infrastructurii şcolare a Sectorului 2 va fi un model de bune practici pentru România, având în vedere complexitatea lucrărilor desfăşurate, precum şi impactul asupra utilizatorilor finali, cunoscut fiind faptul că Sectorul 2 deţine cea mai mare reţea şcolară din ţară. Acest program complex urmează să fie implementat în următorii trei ani, lucrările fiind deja începute la 14 unităţi de învăţământ din sector", a explicat Bogdan Alexandru Gârbu, directorul DGAPI Sector 2.

Tag-uri Institutii: