Publicat: 4 Februarie, 2016 - 17:17
Share

    Joi, 4 februarie a.c., în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 4, Primarul Daniel Băluţă s-a întâlnit cu solicitanţii autorizaţiilor sezoniere, necesare comercializării mărţişoarelor şi cadourilor destinate zilelor de 1 şi 8 Martie. 

    Edilul Sectorului 4 a dorit să vină în întâmpinarea acestora, oferindu-le o procedură de autorizare cu mult simplificată, prin extinderea programului de lucru al serviciului de resort. 
    
Astfel, acesta îşi desfăşoară activitatea zilnic, în intervalul 09.00 – 16.30, cererile putând fi depuse începând de astăzi, urmând a fi soluţionate în limita locurilor disponibile. Locaţiile puse la dispoziţie de Autoritatea Locală Sector 4 sunt cele stabilite de Primăria Municipiului Bucureşti şi sunt situate pe arterele principale de pe raza Sectorului 4. 
    
În vederea obţinerii autorizaţiei sezoniere de funcţionare, persoanele fizice sau juridice interesate se pot adresa Administraţiei Străzilor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Direcţiei Pieţe și Gestionare Activităţi Comerciale Sector 4 şi Serviciului Autorizări Comerciale din cadrul Primăriei Sectorului 4.
            
Actele necesare ocupării domeniului public sunt: avizul de principiu, obţinut de la Primăria Municipiului Bucureşti, schiţa amplasamentului, dovada achitării ocupării domeniului public, copie după B.C./C.I., actul constitutiv/rezoluţie, certificatul de înregistrare la Registrul Comerţului şi certificatul constatator. 
    
 „O rugăminte pe care o adresez celor care vor desfăşura acest tip de activităţi este aceea de a respecta zonările impuse, cât şi de a înţelege că, totodată, mai trebuie respectată o estetică şi dinamică urbană. Ştiu că această activitate reprezintă sursa lor de subzistenţă, însă doresc să creăm premisele unui mod civilizat şi salubru în care să-şi desfăşoare activitatea. De aceea, modul în care îşi vor expune spre vânzare produsele trebuie să fie unul conform standardelor impuse de un concept unitar, cromatic şi liniar. Nu mai putem tolera principiul cu obiceiurile propagate în funcţie de numărul bordeielor. Sunt aspecte pe care le-am discutat şi cu cei care practică comerţul cu flori, cărţi şi ziare pe domeniul public, în urma unor consultări pe care le-am avut cu specialişti în domeniul arhitecturii urbane şi peisagistice. Mulţumesc tuturor pentru înţelegerea demonstrată şi îi asigur că vor găsi întotdeauna în Primăria Sectorului 4 un partener de dialog deschis şi onest, care nu va înceta să caute soluţii în a-i sprijini, cu respectarea  prevederilor legale.” (Daniel Băluţă, Primarul Sectorului 4).