Publicat: 20 Decembrie, 2019 - 17:12
Share

Pentru a fluidiza traficul, Primăria Sectorului 6 a introdus o bandă unică pentru mijloacele de transport în comun pe o distanţă de un kilometru şi a creat câteva sute de locuri de parcare.

Astfel, între Apaca și până aproape de Cora Lujerului, dar și între străzile Dealul Țugulea și Cetatea de Baltă, pe sensul de mers către autostrada A1, primăria a amenajat o bandă unică, delimitată de stâlpi galbeni, care poate fi folosită doar de mijloacele de transport în comun STB. Pentru amenajarea benzii unice, nu s-a folosit o bandă de circulație, dar au fost desființate locurile de parcare de pe margine, care erau, de fapt, ilegale, mai spune primarul Gabriel Mutu.

“Sunt cele mai importante elemente care, cred eu, că fac ca traficul pe bulevardul Iuliu Maniu să fie mult mai fluid şi care îi disciplinează, într-un fel sau altul pe cei care nu înţelegeau că pe acest boulevard trebuie să îl tranzitezi, nu să blochezi traficul. (…) Avem peste 1.200 de locuri de parcare noi şi am creat locuri de parcare de tip “park and ride”, pentru cei care vor să tranziteze sectorul 6”, a declarat primarul sectorului 6, Gabriel Mutu.

Conducătorii auto care circulă pe banda rezervată autobuzelor riscă o amendă de cel puțin 870 de lei. Măsura a intrat în vigoare de joi, 19 decembrie 2019.

Tag-uri Institutii: