Publicat: 21 Iunie, 2015 - 16:32
Share

Aproape jumătate din Sectorul 6 a fost salubrizat de voluntarii Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet", în cadrul celei mai ample campanii de ecologizare ce a demarat în urmă cu circa două luni, în Capitală. Potrivit datelor centralizate de preşedintele Fundaţiei, Ştefan Florescu, în ultimele opt săptămâni, peste 50 de zone din Sectorul 6 au fost salubrizate de voluntarii fundaţiei, demersul fiind sprijinit şi de simpli cetăţeni care consideră că Sectorul 6 a ajuns "groapa de gunoi" a Bucureştiului. 

Circa 50% din suprafaţa Sectorului 6 a fost salubrizată de voluntarii Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet" în cadrul unei ample campanii de ecologizare demarată de Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei, în urmă cu două luni, în Capitală. Astfel, în numai opt săptămâni, aproximativ 50 de zone ample din Sectorul 6, printre care lacul din Parcul Drumul Taberei, inaugurat în grabă de autoritatea locală, dar şi Lacul Morii au trecut prin "furcile" voluntarilor care îşi doresc să vadă curat tot Sectorul 6, demersul lor fiind sprijinit şi de simpli cetăţeni care consideră că, în ultimii trei ani, Sectorul 6 a ajuns "groapa de gunoi" a Capitalei. 

"Îmi pare rău pentru ce a ajuns acest sector. Cândva era cel mai verde sector al Capitalei. Acum, din Păcate, este cel mai mizerabil. Drept dovadă stau mormanele de gunoaie care zac pe stradă şi în jurul blocurilor", a declarat unul dintre bucureştenii care s-a alăturat recent voluntarilor Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet". 

"Când am văzut că celor de la Primărie nu le mai pasă de cum arată acest sector, am decis să iau şi eu atitudine. M-am alăturat şi eu celorlalţi voluntari pentru că am văzut că, într-adevăr, lor le pasă şi vor să facă ceva pentru a ne simţi şi noi bine la noi acasă", a adăugat un al membru al Fundaţiei lui Ştefan Florescu. 

După cum susţine Ştefan Florescu, coordonatorul campaniei de salubrizare a Sectorului 6 cu ajutorul Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet", una din cele mai ample campanii de ecologizare a avut loc, cu câteva zile în urmă, pe lacul din Parcul Drumul Taberei ianugurat în grabă de autorităţile locale. "Pe langa faptul ca inaugurarea s-a realizat fara ca lucrarile sa fie finalizate, multe amenajari, aleile, mobilierul urban si spatiile verzi lasand mult de dorit, lacul parcului a fost complet ignorat! Astfel, acesta nu a fost curatat, pe luciul apei plutind nestingherite peturi si tot felul de deseuri! L-am curatat noi, in cadrul actiunii FACEM CURAT IN SECTORUL 6! Si vom continua sa monitorizam starea acestuia, sesizand, totodata, si alte institutii cu atributii in domeniu, precum Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement! Daca Primaria Sectorului 6 nu intreprinde niciun demers pentru a mentine curat acest lac, dupa cum nu mentine nici intreg Sectorul 6, ei bine, noua ne pasa! Noi ne implicam, Din Suflet, Pentru Suflet!", a declarat preşedintele Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet", Ştefan Florescu care a adăugat că, de la începutul campaniei de curăţenie, aproximativ 50 de zone ale Sectorului 6 au fost salubrizate de voluntarii Fundaţiei.