Publicat: 23 Iulie, 2020 - 11:52
Share

Ministerul Culturii anunță un nou partener al campaniei Citește românește”, lanțul de librării Sedcom Libris Iași, care lansează o secțiune specială de autori români pe www.portokal.ro, la prețuri speciale, accesibile publicului larg.  Este cel de-al șaptelea partener, alături de Uniunea Scriitorilor din România şi Asociația  Editorilor din România, care a apreciat inițiativa Ministerului Culturii.

Societatea română s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, iar o dată cu ea și scriitorii.  Avem autori români care ne oferă călătorii în diferite perioade și spații, însă avem și autori români care au scris despre dezvoltare personală, parenting sau gastronomie. Vă invit să descoperiți noi scriitori, tineri extrem de talentați, care merită timpul dumneavoastră. Este important să privim și diferențele culturale de la o societate la alta și să găsim perspectiva autorilor români care ne oferă avantajul de a fi mai aproape de realitatea noastră și care pot da soluții și răspunsuri la întrebările, pasiunile și nevoile cotidiene. Mulțumesc platformei Portokal.ro pentru segmentarea riguroasă a cărților și pentru îndemnarea publicului de a cumpăra cărțile scrise de autorii noștri”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

 Este foarte importantă descoperirea și redescoperirea propriilor valori literare naționale, cu atât mai mult cu cât, în ultimii douăzeci de ani, mai ales, scriitori, istorici, specialiști din mai multe zone de interes scriu cărți, turnează filme, montează spectacole despre personalitățile literare ale României, se inspiră din diverse epoci istorice și își aleg drept eroi figuri care suscită un deosebit interes pentru partea occidentală a lumii și nu numai. Cunoașterea este cea mai frumoasă datorie pe care o putem avea, iar de aici vine și puterea de a ne reconsidera prezentul în lumina unui trecut care să ne facă mult mai încrezători în posibilitățile noastre de afirmare. Citim, așadar, românește... dar cu fața către universalitate, urmând sănătosul îndemn al prelegerilor junimiste ținute în Iași de Titu Maiorescu. Librăriile Sedcom Libris Iași se alătură Campaniei Citește românește inițiată de Ministerul Culturii promovând operele autorilor români într-o secțiune special creată în cadrul magazinului nostru on-line portokal.ro”, a declarat Leonard Radudirector economic, Librăriile Sedcom Libris Iași.

Campania Citește Românește este un prim pas pentru a rezolva situația dificilă actuală în care se află scriitorii și editurile. Ministerul Culturii acționează în paralel pentru a găsi soluțiile necesare redresării culturii scrise și a organizat, la nivel de Guvern, o dezbatere cu reprezentanții acestui domeniu pentru a afla care sunt problemele pieței de carte din România,  chiar de la cei care activează în domeniu. 

--

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: