Publicat: 10 Martie, 2016 - 20:39

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în 10 martie 2016 la ședința Asociației Generale a Crescătorilor de Taurine din România, care s-a desfășurat la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală Balotești.

Înainte de începerea ședinței AGCTR, ministrului Agriculturii i-au fost prezentate de către directorul general al IBNA Balotești, prof. dr. Horia Grosu, obiectivele cercetării zootehnice ale Institutului.

Pe lângă prezentarea Raportului de activitate a Asociației, s-au discutat aspecte privind administrarea Registrului Genealogic la rasa Bălțata cu Negru Românească — Holstein Friză (BNR-HF), mai exact evoluția efectivelor de animale în perioada 2014-2016, situația tăurașilor aflați în testare, situația certificatelor de origine eliberate la rasa BNR — HF etc.

De asemenea, au fost dezbătute și probleme generale ale Asociației, respectiv plățile pe suprafață, ANT — ajutor național tranzitoriu, SCZ — sprijin cuplat în zootehnie, subvenția pentru acciza la motorina utilizată în agricultură, precum și situația concesionării și administrării pajiștilor.