Publicat: 30 Septembrie, 2014 - 19:55

Senatorul Traian Constantin Igaş a semnat următoarea declarație de presă:
"Astazi, 30 septembrie 2014, a avut loc şedinta Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, la care a participat şi domnul Nicolae Manolescu, ambasadorul României la UNESCO.
Dezbaterile s-au concentrat pe obiectivele prioritare ale României la UNESCO pe termen mediu şi lung. Astfel, comisia a decis în unanimitate să facă eforturi suplimentare pentru consolidarea poziţiei României la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură prin sprijinirea demersurilor şi iniţiativelor instituţiilor naţionale. De asemenea, comisia consideră că este necesară o promovare mai eficientă a candidaturilor româneşti pentru funcţii de conducere în cadrul acestui organism internaţional. 
În plus, România ar beneficia de o vizibilitate crescută la nivel internaţional dacă s-ar intensifica eforturile de înscriere pe Lista Patrimoniului Mondial a unor monumente de patrimoniu naţional.  
Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO işi exprimă toata disponibilitatea în a susţine şi promova interesele României la UNESCO prin toate mijloacele aflate la dispoziţia sa".