5 februarie 2023

Şedinţa comună a Comisiilor juridice ale Senatului României şi Parlamentului Republicii Moldova

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 19 – 22 ianuarie 2023, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, din Senatul României organizează în judeţul Argeş o şedinţă comună cu comisia omoloagă din Parlamentul Republicii Moldova ca răspuns la întrevederile pe care acestea le-au avut la Chişinău, Republica Moldova, şi la Iaşi, în continuarea dialogului politic parlamentar dintre membrii comisiilor juridice deschis în anul 2022.

Programul prevede întâlniri cu membrii Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, conduse de dna. Olesea Stamate, precum şi o şedinţă la care sunt invitaţi profesionişti din mediul juridic.

Comisiile juridice se vor reuni în sala Hotelului Ramada din Piteşti, conform programului acţiunii.

Loc de desfăşurare: Piteşti, Hotel Ramada- Sala de Conferinţe Diamond

Reuniunea comisiilor care va avea loc la Piteşti, judeţul Argeş, se înscrie în demersul de colaborare instituţională între România şi Republica Moldova, a parlamentarilor români de pe ambele maluri ale Prutului, consacrând voinţa de a apropia cele două foruri legislative din perspectiva dublă a afirmării rădăcinilor identitare comune şi a sprijinului acordat de România integrării în Uniunea Europeană a Republicii Moldova.