Publicat: 26 Iunie, 2020 - 09:31
Share

Secretarul de stat pentru relaţii interinstituţionale, Daniela Gîtman, a participat joi, 25 iunie 2020, la şedinţa Consiliului Director al Comisiei Fulbright Româno-Americane, prezidată de ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Participanţii au trecut în revistă activităţile derulate de Comisia Fulbright în perioada februarie - iunie 2020 şi, în contextul pandemiei de COVID-19, au discutat despre acţiunile care ar putea fi organizate până la sfârşitul anului. De asemenea, au fost analizate posibilităţile de aplicare a programelor şi proiectelor înscrise pe agenda Comisiei în anul 2021, între care The Fulbright Visiting Scholar Program 2021-2022 şi The Hubert H. Humphrey Fellowship Program 2021-2022.

Secretarul de stat Daniela Gîtman a salutat disponibilitatea părţii americane de a permite continuarea Programului Fulbright 2019-2020, în baza căreia bursierii români au avut posibilitatea de a-şi încheia proiectele de studiu şi de cercetare în cadrul universităţilor din SUA, în pofida situaţiei speciale create de pandemie.

Informaţii suplimentare

Bursele Fulbright sunt principalul program internaţional de schimburi în domeniile educaţiei şi ştiinţei derulat de guvernul SUA. A fost înfiinţat în 1946, la iniţiativa senatorului J. William Fulbright - congresmenul cu cea mai îndelungată activitate din istoria Comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului American.

În România, programul a început în 1960 şi de atunci până în prezent au beneficiat de bursele Fulbright peste 3000 de studenţi, profesori şi cercetători. Din 1992, programul a fost administrat de Comisia Fulbright Româno-Americană, condusă de un Consiliu Director ai cărui co-preşedinţi onorifici sunt ministrul afacerilor externe al României şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Tag-uri Institutii: