18 august 2022

Şedinţă de analiză a variantelor de traseu al sectorului Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Joi, 04.11.2021, la sediul CNAIR, sub formă de videoconferinţă, a avut loc o întâlnire pentru analiza alternativelor de traseu propuse pentru sectorul de autostradă Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, parte a Autostrăzii A8.

În cadrul videoconferinţei au fost prezenţi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai Proiectantului, cei ai Unităţilor Administrativ Teritoriale, cât şi proprietarii afectaţi de către variantele de traseu propuse în cadrul Analizei Multicriteriale 1.

Scopul acestei întruniri a fost acela de a prezenta şi de a dezbate împreună cu autorităţile locale şi organizaţiile interesate avantajele şi dezavantajele fiecărei variante, precum şi impactul acestora, luând în considerare criteriile tehnice, de mediu, economice şi sociale.

În urma şedinţei, pe baza noilor informaţii puse la dispoziţie, s-a constatat că varianta propusă anterior şi prezentată de opinia publică are un impact social mai mare asupra locuitorilor decât s-a considerat iniţial.

Din acest motiv, CNAIR S.A., împreună cu Prestatorul, au manifestat deschidere în adoptarea unor noi soluţii, astfel încât impactul social asupra locuitorilor să fie cât mai mic.

Reamintim că în data de 08.04.2021 a fost semnat contractul pentru Completarea/Revizuirea/Actualizarea Studiului de Fezabilitate şi elaborarea P.A.C., P.A.D. şi P.T.E. cu CONSITRANS S.R.L. necesare construcţiei acestui sector de autostradă.

CNAIR S.A.