27 iunie 2022

Ședinţa de lansare a proiectului Boosting Black Sea Blue Biz – 4BIZ

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 14 iunie 2022 a avut loc şedinţa de lansare a proiectului Boosting Black Sea Blue Biz – 4BIZ care are ca scop dezvoltarea unui cadru tematic de sprijinire a afacerilor inovative în domeniul Creşterii Albastre.

Proiectul este axat pe domeniile acvacultură şi piscicultură, turism costier şi maritim şi transport maritim. Coordonatorul proiectului este reprezentat de Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră, iar din Consorţiul de implementare al proiectului fac parte agenţii de dezvoltare regională, camere de comerţ, clustere inovative şi universităţi din România, Ucraina, Bulgaria, Turcia, Georgia şi Grecia.

În cadrul proiectului au fost selectate 5 regiuni pilot din următoarele zone: Batumi – Georgia, Trabzon – Turcia, Varna – Bulgaria, Galaţi – România şi Odessa – Ucraina. Astfel, în aceste regiuni se vor identifica start-up-uri, IMM-uri şi întreprinzători din sectoarele ţintă ale proiectului, care vor beneficia de asistenţă pentru dezvoltarea afacerilor, cooperare regională şi atragerea de finanţări pentru dezvoltarea şi creşterea afacerilor.

Proiectul este finanţat de către Comisia Europeană, prin Agenţia Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură şi Mediu (CINEA), iar durata proiectului este de 24 luni.

Acţiunea se înscrie în cadrul iniţiativelor de sprijinire şi promovare a Dezvoltării Durabile în zona Mării Negre în cadrul Agendei Maritime Comune pentru Marea Neagră (Common Maritime Agenda for the Black Sea).

Pentru detalii suplimentare: Secretariatul Naţional Român al RUMN
Tel: 0241 606462 sau email: office@bsun.org