Publicat: 21 Decembrie, 2016 - 10:56

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat marti, 21 decembrie, incepand cu ora 15.00, sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
 
Cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi vizeaza achizitionarea de autobuze, troleibuze  si tramvaie pentru transportul public din Capitala, rectificarea bugetara a bugetului propriu al Municipiului Bucuresti, modificarea organigramelor si Regulamentelor de organizare si functionare ale unor institutii de cultura din Bucuresti sau administrarea Deltei Vacaresti.
 
Primăria Municipiului București intenționează să achiziționeze un numar de 400 de autobuze, 100 de troleibuze si 100 de tramvaie pentru transportul public din Capitala. Mijloacele de transport in comun vor fi cumparate in cadrul unui program multianual cu o durata de 4 ani, incepand cu anul 2017. Procedura de achizitie publica se va face conform prevederilor legislatiei in vigoare, banii fiind asigurati din bugetul Municipiului Bucuresti.   
 
La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, va fi supus spre aprobare un proiect de hotarare care prevede infiintarea societatii pe actiuni S.C. Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti S.A, societate care va avea ca obiect principal de activitate construirea de locuinte sociale si pentru tineri.
 
Un alt proiect de pe ordinea de zi vizeaza aprobarea protocolului de colaborare dintre Municipiului Bucuresti si Asociatia Parcul Natural Vacaresti  in vederea administrarii comune a Ariei Naturale Protejate – Parcul Natural Vacaresti. Primăria Municipiului București va sprijini Asociația in elaborarea si depunerea aplicatiei pentru administrarea ariei protejate.
Zona naturala „Acumulare Vacaresti” este situata in partea de sud-est a orasului si a primit regim de arie protejata –parc natural prin H.G. nr. 349/2016. Terenul masoara 183 de ha si are un regim mixt de proprietate: 5 ha parcele private, 178 ha teren aflat in proprietatea statului roman, prin Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.  
 
Pe ordinea de zi a sedintei CGMB se afla si o rectificare a bugetului propriu al Municipiului Bucuresti, dar si aprobarea organigramelor, a numarului de posturi si a Regulamentelor de organizare si functionare ale unor institutii de cultura aflate in subordinea Municipalitatii.