Publicat: 22 Iulie, 2015 - 15:10
UPDATE Ponta: Am învățat de la Iliescu că cel mai iubit ești când ești ales și când pleci din funcție

Social-democraţii s-au reunit, miercuri, pentru a-şi alege liderul interimar, după ce premierul Victor Ponta s-a retras de la conducerea PSD, dar şi pentru a stabili data la care va fi organizat viitorul Congres al partidului. 

Senatorul Nicolae Moga a declarat în cadrul ședinței Comitetului executiv al PSD că Ecaterina Andronescu ar trebui să fie președintele interimar al partidului, însă a propus ca aceasta să nu candideze la viitorul congres.

În cadrul aceleiași ședințe președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea și-a declarat susținerea pentru Liviu Dragnea la șefia interimară a PSD. 

De asemenea, Dragnea a precizat în cadrul reuniunii Comitetului executiv al partidului că că toți liderii sunt amenințați cu problemele în justiție.

UPDATE: Rovana, te iubesc! Îmi ofer experienţa lui Dragnea

"Rovana, te iubesc! Am propus sa separam functiile de partid, de cele guvernamentale. Imi ofer experienta lui Liviu Dragnea", a spus Marian Oprişan, în şedinţă.

 Marian Oprişan se numără printre cei nominalizaţi de Liviu Dragnea în echipa care va conduce PSD până la Congres.

Liviu Dragnea este dat drept câştigător al cursei pentru şefia interimară a PSD. De altfel, în şedinţă, cele mai multe voci au fost pro-Dragnea. 

 

UPDATE Ponta: Am învățat de la Iliescu că cel mai iubit ești când ești ales și când pleci din funcție

Premierul Victor Ponta a declarat, în deschiderea ședinței CExN, că, din experienţa fostului preşedinte Iliescu, a învăţat că cel mai tare eşti iubit când eşti ales şi când pleci din funcţie.

”Încă o dată, PSD a luat ţara din prăpastie şi o duce pe un drum bun! Vreau să vă mulţumesc, cea mai mare onoare pentru mine a fost să fiu preşedinte al PSD şi să vă zic că mai avem multe lucruri de făcut împreună. Din experienţa fostului preşedinte Iliescu am învăţat că cel mai tare eşti iubit când eşti ales şi când pleci din funcţie“, a spus Ponta.

Acesta a mai precizat că îl va sprijini pe cel care va fi votat.

”PSD nu e împărţit în două tabere, PSD este unit. Important este că suntem în continuare primul partid al ţării, ca forţă politică şi electorală. Cred că, atunci când se va trage linie, va fi una dintre cele mai bune perioade de guvernare ale ţării, iar eu vreau să duc la final un mandat în care oamenii să spună că, pe vremea Guvernului PSD-UNPR-ALDE, nu doar că nu s-a tăiat niciun leu, dar ne-am relansat economic. Dincolo de asta, evident că activitatea Guvernului cu sprijinul PSD-UNPR-ALDE şi evident că după votul de azi, cine va fi preşedinte trebuie să se concentreze pe partea de activitate politică a partidului. Eu îi asigur de acum că îi voi sprijini cu toate forţele cu ativitatea guvernamentală. Slavă Domnului, activitatea guvernamentală este un plus, nu un minus! Eu voi sprijini conducerea PSD, pentru că toată lumea, şi Rovana, şi Liviu, toţi ceilalţi m-au sprijinit cât am fost lider PSD. Doar nu vă imaginaţi că eu, care am fost lider PSD, nu o să-l sprijin pe cel care va fi votat”, a  explicat premierul.

Miercuri, în cadrul CEx al PSD, se va alege noul șef interimar al social-democraților. Aceștia au de ales între Rovana Plumb și Liviu Dragnea.