Publicat: 26 Iunie, 2020 - 17:18
Share

Mai nou, ședințele de Guvern se transmit în direct. Digi 24 TV, organ alocat și devotat, a transmis în direct discuțiile stil Marius Chicoș Rostogan. Dar nu cu prostovanii de elevi, ci cu poporul român. Nu despre adunări și scăderi și despre capitale și împărați a fost vorba, ci despre măsurile legate de combaterea pandemiei, de ieftinirea gazelor naturale și de evaluarea și înregistrarea efectelor inundațiilor. Adevărul este că Digi 24 n-are nevoie de audiență, din moment ce a primit bani de la Guvern. Pe spațiul alocat prin contract poate găzdui și ședințele de partid de la PNL, și aniversările premierului, și mesele președintelui de la Sibiu. Ca să nu mai vorbim de cele ale conducerii SRI sau de transmiterea de indicații prețioase de la Cotroceni. Sedința de Guvern pe care am urmărit-o cu totul și cu totul întîmplător, în seara de joi, semăna perfect cu o ședință de conducere a PCR desfășurată în transmisie directă cu ”Tovarășul”.

Așa defilare propagandistică de vești dulcege n-am mai văzut din Epoca de Aur. Parcă toată echipa liberalilor se va fi înțeles care ce raportare să facă, în așa fel încît telespectatorul curios sau rămas din greșeală în fața micului ecran să se convingă că Guvernul muncește pe rupte, că veștile bune curg peste noi mai ceva ca ploile de iunie, că peste România a dat norocul, în ciuda faptului că acest guvern stupid nu mișcă nici două cărămizi, și nu este capabil să gîndească cinci mutări succesive. De ce crește numărul de contaminați? Și ce dacă? Și creșterea este parte dintr-un succes! De ce se fac unele contracte dubioase cu măști și echipamente? Pentru că „noi le facem”! Acest guvern încuiat în vorbe goale nu este capabil nici să analizeze de unde vine neîncrederea compatrioților noștri în pericolul pandemiei? Și ei și propagandiștii SRI muncesc la greu să ne convingă că de vină sunt rușii și chinezii. Doar nu vor sublinia incoerențele și prostiile guvernului Orban care au generat această bășcălie generală!? Doar nu se vor apuca să explice de ce sunt numiți acoperiții și descoperiții în Consilii de Administrație?Ar însemna să răspundă simplu:
-Pentru că aceștia sunt oamenii noștri!

Scîrboasă lăudăroșenie liberală. Nu confruntare de idei, nu un vot, nu urgențe! Doar rapoarte leșinate de la tipi slugarnici. Unul dintre ei, pe care și numele îl reprezintă perfect, este vorba de Marcel Boloș, a zis în directul jenant al acestei ședințe de guvern de miercuri spre seară:
-”Voiam să vă cer acordul să gîndim un set de măsuri…”

Ați înțeles? În guvernul Orban, miniștrii cer permisiunea să gîndească. Nu cred că poate exista o exprimare mai rușinoasă și, în același timp, mai elocventă pentru nivelul intelectual și moral pentru cei care freacă menta în Guvernul României! Și, ce-i răspunde amărîtul de Orban?

Domnu ministru! Domnu ministru! Comunicați cu mine! Aș dori să pregătiți o documentare și să faceți o conferință de presă privitoare la situația semnării contractelor de finanțare, pe faza a doua a POS-urilor de mediu (…) extinderea rețelelor de apă și canal. (…)

-Și, domnul Vela, … toate echipele de evaluare a pagubelor de la inundații să fie pe teren. Să se consemneze toate aceste pagube. Da? Să vă raporteze zilnic, din fiecare județ (…) să nu ne trezim că sunt unii care-și fac treaba și alții care nu-și fac treaba și din cauza unora….(..)

Acestea sunt secvențele emblematice într-o ședința de guvern al unei Românii aflate în dificultate. O defilare de 1 Mai sau de 23 August a unor mediocri lipsiți de idei și performanțe, în fruntea cărora tronează un fanfaron de profesie. Mă refer la Ludovic Orban. Și care este tăticul tuturor fraților și verilor Bulă numiți în Guvern, ca miniștri și ca secretari de stat, ca membri în Consilii de Administrație sau ca șefi de Regii.
Dacă zgomotosul și impostorul profesional Florin Roman (fost ziarist pîrlit la Alba Iulia) împreună cu „tele-fratele său“ Rareș Bogdan au devenit vocile PNL, ce mai putem aștepta de la membrii unei cete de mediocri reuniți în ședință de Guvern? Și ce să spună Ion Ștefan, zis Grindă, sau Marcel Boloș, sau Monica Anisie? Raportează acțiuni și succese! Nu e necesară nici performanță, nici logică și nici gramatică!
În mod normal, aceste ședinte de guvern ar trebui anulate și interzise. Sunt numai prilejuri de amăgit populația!

Topic: 

Format: