Publicat: 27 Iunie, 2014 - 10:42

Compania americană Baxter, lider mondial în tratamentul hemofiliei, a anunțat că sediul din București a devenit în totalitate funcțional în ceea ce privește cele mai importante operatiuni ale unei companii: medical, vânzări, marketing și cea de reglementare.
       În prezent, în România există aproximativ 2.000 de pacienți cu hemofilie, dintre care în jur de 400 sunt copii.
      La nivel internațional, 1 din 10.000 de persoane se naște cu hemofilie.
      Ca lider mondial de piață în tratamentul bolnavilor hemofilici, Baxter are un istoric solid de cooperare cu numeroase guverne, venind astfel în întâmpinarea nevoilor pacienților a subliniat, joi  Ivan Tomov, Director General Baxter România & Bulgaria.
      În acest sens, Baxter salută recenta inițiativă a Ministerului Sănătății privind creșterea cu 40% a bugetului pentru hemofilie și talasemie, și introducerea pentru prima dată a programelor de tratament profilactic pentru copii.
       “Considerăm că momentul în care am devenit operaționali este unul favorabil, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al mediului de afaceri.  Aș dori să subliniez faptul că nu suntem aici să facem doar afaceri, ci și pentru a stabili un parteneriat atât cu autoritățile medicale din România cât și cu celelalte părți interesate, asigurând un transfer de know-how, astfel încât România să atingă cele mai înalte standarde de îngrijire în hemofilie, în beneficiul pacienților, a familiilor lor și a societății în general”, a arătat  Ivan Tomov.
       “Tratată corespunzător, hemofilia este o boală care poate fi ținută 100% sub control, prin urmare, pacienții pot fi ușor de integrat în societate ca oameni normali. Baxter oferă soluții avansate și inovatoare, care să conducă la o creștere a calității vieții pacienților, cât și a actului medical. Suntem deschiși unei cooperări pe termen lung cu autoritățile din România, având ca scop îndeplinirea obiectivelor care privesc programele destinate tratamentului hemofiliei”, a subliniat Ivan Tomov.
       Tratamentul profilactic al hemofiliei trebuie administrat din copilărie și continuat periodic pentru a preîntâmpina sângerările. În acest fel pot fi evitate sângerările spontane și complicațiile invalidante. Accesul la tratament, devreme și în cantitate normală, poate oferi pacienților șansa la o viață absolut normală.
       De aceea este foarte important să se introducă tratamentul personalizat.
       "Creșterea recentă a bugetului Ministerului Sănătății în ceea ce privește tratamentul hemofiliei va mări cota de sub o unitate per capita, la 1,5 unităti, ceea ce într-adevăr reprezintă o mare realizare. Cu toate acestea, pentru fiecare pacient hemofilic ar trebui să avem un tratament personalizat, și aici putem avea o contribuție majoră, prin expertiza și know-how-ul pe care putem să le oferim atât medicilor cât și autorităților", a spus  Ivan Tomov.
       Pentru anul 2014, Tomov estimează o cifră de afaceri de peste 10 milioane USD generată de activitățile de pe piața românească și investiții de aproximativ  1 million USD.

Autor: Cornelia Stanciu