Publicat: 1 Iunie, 2016 - 11:25
Share

Șefa Secției Psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Delia Marina Podea,  a fost reținută de procurorii Parchetului General în dosarul testărilor ilegale de medicamente.

Delia Marina Podea va fi adusă în Capitală, unde procurorii vor cere Tribunalului București emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acesteia pentru 30 de zile.

Procurorii de la Parchetul General și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice — IGPR au efectuat, marți, 26 de percheziții la cabinetele unor medici aflate pe raza municipiului București și a județelor Arad, Cluj, Constanța și Dolj, precum și la sediile și punctele de lucru a 5 societăți comerciale cu profil medical care reprezentau interesele sponsorilor.

Delia Podea, șefa Secției Psihiatrie a SCJU Arad, având și calitatea de cadru didactic la Universitatea de Vest 'Vasile Goldiș' Arad, este acuzată că a solicitat și a primit sume de bani de la persoane interesate să figureze cu internări în cadrul Secției de Psihiatrie, în vederea fundamentării și întocmirii ulterioare a unor dosare de pensionare pe caz de boală.