Publicat: 20 Decembrie, 2012 - 08:43
Share

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului HUDIŢĂ DORIN, ofiţer de poliţie, şeful Biroului pentru Imigrări Maramureş, cu gradul de comisar şef, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 10 decembrie 2012, inculpatul Hudiţă Dorin, în calitate de ofiţer de poliţie – şef al Biroului pentru Imigrări Maramureş, a pretins de la o persoană denunţătoare, cetăţean ucrainean cu rezidenţă în România, suma de 300 euro şi băuturi alcoolice în valoare de 3.170,88 lei, pentru a interveni pe lângă funcţionari publici din Bucureşti asupra cărora are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă, pentru a-i determina să facă un act ce intră în atribuţiile lor de serviciu în vederea acordării cetăţeniei române persoanei denunţătoare.

La data de 11 decembrie 2012, inculpatul Hudiță Dorin a primit de la persoana denunțătoare suma de 300 de euro și produsele pretinse, situație în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În cauză procurorii au fost sprijiniți de lucrători din cadrul SIPI Maramureș.

La data de 12 decembrie 2012, Tribunalul Maramureș a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Hudiță Dorin (comunicatul nr. 913/VIII/3 din 11 decembrie 2012).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Maramureş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.