Publicat: 2 Noiembrie, 2013 - 13:33
Share

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța efectuează cercetări față de inculpații IRIMIA NICOLAIE și CAZACU IONEL, comisar șef de poliție în cadrul Serviciului Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, șef al Biroului Urmăriri, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în forma autoratului, respectiv, a complicității la infracțiunea de dare de mită.
Prezentăm comunicatul de presă al DNA pe acest subiect:
"Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, la data de 01.11.2013, inculpatul IRIMIA NICOLAIE, prin intermediul inculpatului CAZACU IONEL, i-a oferit denunțătoarei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, suma de 1.000 euro, cu titlu de mită, în vederea adoptării de către magistratul procuror a unei soluții de netrimitere în judecată într-un dosar penal, în care inculpatul IRIMIA NICOLAIE era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.
Suma de 1.000 euro a fost remisă în mod efectiv de către inculpatul CAZACU IONEL unui alt denunțător, care urma a le facilita inculpaților predarea banilor către procuror.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 02.11.2013, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților IRIMIA NICOLAIE și CAZACU IONEL, urmând ca aceștia să fie prezentați cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Curtea de Apel Constanța.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. Constanța și au beneficiat de sprijinul ofițerilor specializați din cadrul D.I.P.I.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".