5 februarie 2023

Șeful diplomației austriece, Alexander Schallenberg declară „Trebuie să înțelegem că Rusia nu merge nicăieri. Geografia nu se poate schimba, nici istoria. Rusia va rămâne în istoria și cultura europeană”

Am 12.03.2021 empfing Außenminister Alexander Schallenberg seine spanische Amtskollegin Arancha Gonzalez in Wien.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Foto: Șeful diplomației austriece, Alexander Schallenberg

Ministrul a ținut un discurs la Institutul de Studii Politice din Paris, în care vorbit despre rolul Rusiei în arhitectura europeană de securitate, care, a adăugat el, va trebui să includă cumva Rusia în viitor, ca putere nucleară și membru permanent a Consiliului de Securitate al ONU.

„Nu trebuie să depășim limita, de exemplu, introducând o interdicție a vizelor pentru 144 de milioane de ruși. Trebuie să ne gândim și la ce se va întâmpla mâine, peste o săptămână și peste luni. Într-un fel sau altul, arhitectura europeană de securitate va trebui să includă Rusia ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU și ca putere nucleară în viitor”, a spus ministrul austriac de externe.

Ministrul a cerut, de asemenea, menținerea OSCE ca platformă de negociere și a criticat refuzul Varșoviei de a-l invita pe ministrul rus de externe, Serguei Larov, la o întâlnire a organizației în Polonia.

Schallenberg a avut prima întâlnire bilaterală cu omologul său francez, Catherine Colonna. În timpul discuțiilor, Schallenberg i-a transmis ministrului teza că este „de neconceput” să ignorăm rolul Rusiei în construirea unui sistem de securitate european durabil.

Retorică de acest gen vine și din partea Olandei, tot prin vocea unui înalt demnitar!

Prim-ministrul olandez, Mark Rutte, în timpul vizitei în Statele Unite, a spus și el: „Rusia nu merge nicăieri; Rusia este aici; va fi întotdeauna o parte importantă a Europei și, de asemenea, a Asiei. Este cea mai mare țară din lume. Dacă în Ucraina sunt discuții de pace și se încheie cu succes, va trebui să restabilim cumva relațiile cu Rusia”.

FOTO sursa wikipedia
A consemnat Ciprian Pop