13 august 2022

Șeful diplomației de la Moscova, Lavrov a exprimat noua „dorință” a Rusiei: sunt pregătiți pentru negocieri mai ample cu Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Lavrov s-a declarat pregătit pentru negocieri cu Ucraina pe o gamă mai largă de probleme. Rusia nu are prejudecăți în ceea ce privește negocierile cu Ucraina, care ar include o „gamă mai largă de probleme”. Se presupune că alegerea rămâne a Ucrainei și a partenerilor săi occidentali. Acest lucru a fost declarat de ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov , la o conferință de presă la Cairo.

„În ceea ce privește legătura acestui acord („acordul de cereale”) cu alte aspecte ale situației din Ucraina, am spus deja că nu avem prejudecăți împotriva reînnoirii negocierilor pe o gamă mai largă de probleme. Dar treaba nu depinde de noi, pentru că autoritățile ucrainene, începând cu președintele și terminând cu nenumărații săi consilieri, declară constant că nu vor fi negocieri până când Ucraina nu va învinge Rusia pe câmpul de luptă”, a spus diplomatul rus.

Lavrov a amenințat că, „cu cât Ucraina refuză mai mult să negocieze, cu atât mai mulți ucraineni vor muri în război”.

Nici punctul de vedere al Kievului nu pare sa dezamorseze prea mult situația…”Pentru ca Ucraina să reia negocierile cu Rusia , rușii trebuie să sufere pierderi semnificative pe front. Societatea rusă ar trebui să se gândească dacă are nevoie de acest război , a spus Mykhailo Podolyak , consilier sef la Biroului Președintelui Zelensky ca răspuns.

A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto financial intelligence