Publicat: 5 Iunie, 2018 - 16:00
Share

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Regale, Air Chief Marshal Sir Stephen Hillier, a vizitat personalul Forțelor Aeriene Regale (RAF) dislocat în România pentru a întreprinde misiunea de Poliție Aeriană Consolidată (eAP) NATO.

Air Chief Marshal (ACM) Hillier a vizitat 135 Expeditionary Air Wing (EAW), care este o unitate formată din personal militar cu program întreg și de rezervă RAF și 4 aeronave Typhoon, aflată în prezent la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu (MK) din sudul României; o unitate dislocată pentru a efectua eAP deasupra regiunii Mării Negre alături de aeronava MiG21-LanceR din Forțele Aeriene Române. Wing Commander Ball a fost cel care i-a prezentat Șefului Statului Major al Forțelor Aeriene Regale (CAS) sediul EAW, după care, liderul aviației britanice, a vorbit cu personalul 135 EAW despre implicarea lor în misiunea eAP și experiențele lor.

Senior Aircraftman Darcy Pugh, un tehnician de comunicare din spațiul cibernetic 135EAW, a participat la parada și "Forumul trupelor" cu CAS. El a spus:

"Este bine pentru că simt că vocea mi-a fost auzită, față în față, de către Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Regale. Am avut emoții înainte de a începe forumul, dar până la final m-am simțit confortabil, împărtășind opiniile mele despre detașament și explicând despre provocările de zi cu zi ale unui tehnician de informație și comunicare în tehnologie ".

Wing Commander Chris Ball, Ofițerul de Comandă, și personalul 135 EAW, au fost cei care l-au primit pe Air Chief Marshal Hillier la Baza Aeriană MK. La acest eveniment au fost prezenți, de asemenea,Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, generalul Viorel Pana, și reprezentanți militari ai Forțelor Aeriene Române și al Armatei Statelor Unite, care se află de asemenea la MK.

La sosire, ACM Hillier a fost salutat de un membru al Gărzii de Onoare, înainte de a fi invitat de Comandantul 135 EAW să inspecteze trupele RAF și trupele Forțelor Aeriene Române (FAR) care au fost formate în paradă. O aeronavă Typhoon și Mig-21 LanceR au efectuat o survolare în timpul evenimentului.

 

  • Forțele Aeriene Regale s-au detașat în România făcând parte din misiunea NATO de poliție aeriană întărită, unde statele membre vor asista  flota de avioane rapide ale Forțelor Aeriene Române. România este echipată cu MiG-21 LanceR si avionul F-16 construit de americani.
  • Escadrila Nr.2 cu sediul la RAF Lossiemouth , una din cele doua stații de Alertă de Reacție Rapidă din Regatul Unit și una din primele unităti fixe în serviciu ale Royal Flying Corps. Aeronavele zburate au inclus Spitfire, Phantom, FGR2 si Tornado GR1A.
  • Escadrila ll(A) a efectuat misiuni de Alertă de Reactie Rapidă din Estonia ca parte din Poliția Aeriană Baltică.
  • Typhoon-ul este o aeronavă de luptă extrem de agilă, multilaterală, folosită în toate operațiunile curente ale Forțelor Aeriene Regale, capabilă de detașament pentru întregul spectru de operațiuni aeriene, inclusiv poliție aeriană, sprijin pentru pace și pentru conflict de intensitate ridicată.

Tag-uri Geo: