Publicat: 12 Mai, 2014 - 18:01
Perry Smith Seful Garzii Nationale a Statului Alabama in vizita in Romania

Generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, l-a primit luni, 12 mai, pe şeful Gărzii Naţionale a Statului Alabama, general-maior Perry Smith, aflat în vizită oficială în România.

Vizita are loc în contextul cooperării bilaterale stabilite de programul de parteneriat între Garda Naţională a Statului Alabama şi Armata României, „State Partnership Program".

Principalele subiecte dezbătute în cadrul întrevederii au vizat detalii ale cooperării viitoare, în condiţiile modificărilor situaţiei mediului de securitate în proximitatea României. Şeful Statului Major General a reliefat importanţa programelor stabilite în ultimii ani, derulate la nivelul unităţilor, pentru îmbunătăţirea educaţiei, instruirii şi capacităţii operaţionale.

În agenda oficialului american, pe lângă întâlnirile cu şefii categoriilor de forţe, sunt incluse şi vizite la unităţi militare cu care Garda Naţională derulează proiecte de cooperare, la instituţii militare de învăţământ, precum şi la alte instituţii care au dezvoltat programe sociale împreună cu Garda Naţională a Statului Alabama.