Publicat: 23 Decembrie, 2014 - 13:42

Şeful Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Dorel Grădinaru, a fost înlocuit din funcţie marţi, măsura fiind a treia de acest fel de după tragedia prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol. Funcţia a fost preluată de generalul de flotilă aeriană Cristinel Reliu Ion, din cadrul MApN, care a condus până acum Baza Aeriană de la Otopeni.

Alături de Cristinel Ion, IGAv va fi condus din funcţia de adjunct de comandorul Laurenţiu Machedon.

Generalul de flotilă aeriană Cristinel Ion a fost în perioada 2011-2014 comandant al Bazei 90 Transport Aerian de la Otopeni, ultima funcţie ocupată în cadrul MApN fiind de şef Instrucţie şi doctrină în cadrul Forţelor Aeriene Române. Ion are o experienţă de peste 3.000 de ore de zbor, fiind instructor de zbor din anul 1999, conform MAI.

Comandorul Laurenţiu Machedon a ocupat funcţia de comandant al Grupului Logistic din cadrul Bazei 90 Transport Aerian, este inginer de bord din anul 2007, fiind absolvent al Academiei Tehnice Militare, promoţia 1990.

Dorel Grădinaru conducea Inspectoratul General de Aviaţie din mai 2008. În perioada 2005-2008, el a fost detaşat de la MAI la DIICOT, unde a lucrat ca specialist în combaterea terorismului.

Aceasta este a treia schimbare din funcţie dispusă după tragedia în care patru oameni au murit în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

Ca urmare a problemelor la intervenţia care a avut loc după prăbuşirea elicopterului, au mai fost eliberaţi din funcţie prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, şi şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, Viorel Jianu.