28 noiembrie 2021

Șeful multinaționalei Johnson and Johnson, Alex Gorsky spune că este posibil ca de acum înainte populația să fie vaccinată anual împotriva coronavirusului, precum și împotriva gripei.

covid Johnson
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Șeful multinaționalei Johnson and Johnson, Alex Gorsky spune că este posibil ca de acum înainte populația să fie vaccinată anual împotriva coronavirusului, precum și împotriva gripei.
Ei vor să transforme o pandemie în ceva diferit: o epidemie endemică sau sezonieră care, în fiecare an, va permite menținerea pieței de vaccinuri la capacitate maximă. Este o chestiune axată pe  motive de rentabilitate.
Într-un interviu acordat canalului de televiziune CNBC, el a explicat că „din păcate”, virusul are mutatii pe măsură ce se extinde și, de fiecare dată când are mutatii, ne aflăm în fața unei tulpini diferite.
La rândul lor, mutațiile coronavirusului necesită schimbări regulate ale vaccinurilor, mai spune el.
„Mutațiile pot afecta capacitatea [virusului] de a se apăra împotriva anticorpilor sau pot avea un fel de răspuns diferit, nu numai la un tratament, ci și la un vaccin”, a spus Gorsky.
„În următorii ani va trebui să ne vaccinăm în mod regulat împotriva coronavirusului, precum și împotriva gripei”.
„Acum, nu cred că știm exact din ce va fi făcut acel vaccin”, a adăugat el. „Dar, cred că ne putem imagina cu toții un viitor în care trăim cu asta, dar în care putem menține știința la curent cu virusul, astfel încât să putem continua să ne trăim viața.”
„Coșmarul nu se va termina niciodată. Nici coșmarurile virusului, nici cel al mutațiilor acestuia, nici cel al vaccinurilor, nici cel al măștilor”… daca e să ne luăm după companiile farmaceutice! Acestea par să fi găsit un fetiș perfect pentru a menține o mare parte din lume supusă și speriată.
Johnson & Johnson a prezentat recent FDA propriul model de vaccin împotriva coronavirusului în speranța de a obține o altă autorizație de urgență. Spre deosebire de cele ale Pfizer și AstraZeneca, noul vaccin necesită doar o singură doză.
Sursa interviu:
A consemnat Ciprian Pop