27 iunie 2022

Șeful serviciului de contrainformații al Republicii Federale Germania consideră că Rusia încearcă să-și extindă influența în străinătate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Potrivit lui Thomas Haldenwang, experții agenției au observat încercări de influență în timpul campaniei înaintea alegerilor pentru Bundestag.

Șeful Oficiului Federal pentru Protecția Constituției (structura de informații si protecție internă al Republicii Federale Germania), Thomas Haldenwang, consideră că Rusia încearcă să-și extindă influența în străinătate. El a declarat acest lucru într-un interviu publicat miercuri de grupul media Funke .

„Observăm că Rusia și-a intensificat acțiunile”, a spus Haldenwang. Potrivit acestuia, experții departamentului au observat încercări de influență în timpul campaniei în ajunul alegerilor pentru Bundestag. „La început, au fost răspândite rapoarte false despre o serie de indivizi, cum ar fi candidatul Verde, doamna [Annalena] Berbock”, a spus șeful de la contrainformații. „În general, putem spune că astfel de campanii nu au avut niciun efect”, a declarat Haldenwang.

El crede că, în lumina verdictului în cazul uciderii unui cetățean al Georgiei la Berlin, „a devenit clar la ce fel de metode dure recurg structurile rusești în străinătate”. Haldenwang a remarcat că spionajul devine din ce în ce mai mult o „demonstrație de putere”. „Vedem asta și în spațiul cibernetic”, a spus el.

A consemnat Pop Ciprian-Dorel