5 octombrie 2022

Şeful Statului Major al Apărării, la ceremonia de schimbare a SACEUR

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Şeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, a participat luni, 4 iulie, la Mons, Belgia, la ceremonia de predare a comenzii Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SHAPE) între generalul Tod D. Wolters şi generalul Christopher G. Cavoli.

La festivitate, generalul Daniel Petrescu a fost însoţit de o delegaţie formată din şefii Reprezentanţei Militare a României la NATO şi EU şi Reprezentanţei Statului Major al Apărării la SHAPE.

„În baza excelentelor relaţii de cooperare pe care le avem în context aliat, întărite pe parcursul ultimilor ani de colaborarea consistentă pe care am avut-o cu cei doi lideri militari americani, fostul şi actualul SACEUR, procesul de adaptare a posturii de descurajare şi apărare s-a reflectat pe întreg flancul estic,” a declarat, cu acest prilej, şeful Statului Major al Apărării.

În marja ceremoniei de la Mons, generalul Daniel Petrescu i-a conferit generalului Wolters „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării”, în semn de înaltă apreciere a profesionalismului manifestat în îndeplinirea misiunilor specifice şi a contribuţiei deosebite la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale”.

După patru decenii ca militar activ, din care ultimii trei ani a îndeplinit funcţia de Comandant Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Tod D. Wolters s-a retras din activitate. Generalul Chistopher G. Cavolli a fost comandant al Forţelor Terestre ale SUA în Europa şi Africa (USAREUR-AF), devenind, în cronologia NATO, cel de-al 20-lea SACEUR.

Sursa foto Facebook  Daniel Petrescu