28 noiembrie 2021

Şeful Statului Major al Apărării, la Conferinţa Şefilor Apărării din Europa Centrală

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, participă, în perioada 17 – 19 noiembrie, la Conferinţa Şefilor Apărării din Europa Centrală, organizată de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) la Sofia, Bulgaria.

La eveniment iau parte reprezentanţi ai USEUCOM şi şefii apărării din Cehia, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi din ţara gazdă, Bulgaria.

Pe agenda de lucru a reuniunii sunt planificate discuţii privind analiza situaţiei de securitate din regiunea Europei Centrale, lecţiile învăţate pe parcursul evenimentelor majore de instruire ale NATO din acest an, consolidarea cooperării în vederea creşterii interoperabilităţii şi capacităţii defensive şi participarea la exerciţii în format întrunit, multinaţional.

Participarea şefului Apărării din România la eveniment are loc ca urmare a invitaţiilor adresate de comandantul USEUCOM, generalul Tod D. Wolters, şi de şeful Statului Major al Apărării din Bulgaria, amiralul Emil Eftimov.
***

Premergător acestei conferinţe, tot sub egida USEUCOM, a fost organizată la Helsinki, Finlanda, în zilele de 29 şi 30 septembrie, Conferinţa Şefilor Apărării din Europa de Nord, la care au participat şefii apărării din 12 state europene şi în care s-au analizat provocările de securitate din nordul continentului şi regiunea Mării Baltice.