Publicat: 13 Februarie, 2018 - 11:44

Vineri, 16 februarie, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio invită publicul într-o lume a sonorităților de basm, cu suita simfonică Șeherazada, de Rimski – Korsakov, lucrare programată în partea a II-a a concertului de la Sala Radio. În prima parte, orchestra va interpreta Concertul în si minor pentru violoncel şi orchestră, op.104, de A. Dvořák, iar la pupitrul dirijoral se va afla dirijorul german Justus Frantz, personalitate proeminentă a muzicii contemporane, apreciat deopotrivă pentru viziunea artistică și pentru atenția specială acordată promovării tinerilor muzicieni. 

Solistul invitat al primei părți, care va interpreta Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră de Dvořák, va fi violoncelistul Răzvan Suma, un muzician foarte activ, protagonist al turneelor Vă place ...?, care au cucerit publicul pe scenele din România în ultimii ani. 

Solist în suita Șeherazada, de Rimski – Korsakov va fi violonistul Adrian Florescu, concertmaestru al Orchestrei Naționale Radio. 

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro. 

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro. 

Un muzician complex care şi-a dedicat întreaga atenţie creatoare muzicii, Justus Frantz este una dintre cele mai proeminente personalităţi ale vieţii artistice contemporane, fiind totodată şi un neobosit promotor al tinerelor generaţii de muzicieni. În cadrul proiectului Filarmonica Naţiunilor a susţinut numeroşi tineri artişti, a căror carieră artistică s-a concretizat şi ca urmare a sprijinului oferit de maestrul Justus Frantz. Astfel, a invitat artişti precum Midori, Maxim Vengerov, Vadim Repin sau Evgeny Kissin să participe la Festivalul Schleswig-Holstein. Totodată, a descoperit talentul sopranei Anna Netrebko încă de timpuriu, invitând-o să interpreteze la Sankt Petersburg rolul Susannei din Flautul fermecat de Mozart.
Cariera artistică a maestrului Justus Frantz a debutat în anul 1967, odată cu câştigarea celebrului Concurs ARD. A participat la cursuri de măiestrie interpretativă cu prof. Wilhelm Kempff, iar la vârstă de 23 de ani a fost cel mai tânăr deţinător al unei burse conferite de Fundaţia Academiei Naţionale Germane.
 

Tag-uri Nume: