Publicat: 15 Iunie, 2017 - 13:41

Serviciul Român de Informații împreună cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice și cu sprijinul Bitdefender, Orange, Cisco Romania, Cyber Smart Defence, eMag și Enevo Group organizează selecția echipei naționale pentru competiția europeană

'European Cyber Security Championship 2017'

Pentru al treilea an consecutiv, Serviciul Român de Informații, împreună cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, alături de partenerii Bitdefender, Orange, Cisco Romania, Cyber Smart Defence, eMag și Enevo Group, organizează selecția și pregătirea echipei naționale pentru competiția la nivel european 'European Cyber Security Championship 2017 (ECSC2017)'.

O primă etapă a selecției va avea loc online, în perioada 23-25 iunie 2017. Această etapă va fi urmată de o selecție on-site, care va cuprinde exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering și al prezentării publice.

Pentru a veni în sprijinul echipei selecționate să reprezinte România la ECSC2017, SRI, alături de parteneri, va organiza sesiuni de training pentru creșterea expertizei și dezvoltarea spiritului de echipă.

ECSC2017 va avea loc în Malaga, Spania, în perioada 29 octombrie — 2 noiembrie 2017.

Fiecare țară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenți din 2 categorii: 5 concurenți cu vârste cuprinse între 16-20 ani și 5 concurenți cu vârste cuprinse între 21-25 ani.

În cadrul ediției din 2016, care a avut loc la Duesseldorf, Germania, echipa României a ocupat locul al doilea dintr-un total de 10 țări participante.

Pentru detalii și înscriere, precum și pentru informații cu privire la edițiile din anii anteriori, accesați www.cybersecuritychallenge.ro.