Publicat: 27 Februarie, 2018 - 11:37

Pe 26 februarie 2018, Ambasada Canadei în România a organizat un seminar cu scopul de a oferi informaţii despre modul în care Canada gestionează sustenabil masa forestieră, în ceea ce priveşte conservarea (inclusiv în caz de catastrofe naturale, cum ar fi incendiile forestiere), recoltarea şi achiziţia de masa lemnoasă, şi respective modul în care îşi încorporează expertiza în dezvoltarea politicilor forestiere.

Seminarul a vizat principalii actori din sectorul managementului forestier din România, respectiv Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Afacerilor Interne, Romsilva, Garda Silvică, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură "Marin Drăcea" şi Asociaţia Administratorilor de Păduri.

Doi experţi în management forestier sustenabil din Canada au împărtăşit din experienţa lor privind practicile de gestionare a pădurilor implementate în două dintre cele mai mari provincii ale Canadei, acoperite de aproximativ 135 milioane de hectare de pădure, reprezentâƒnd mai mult de o treime din totalul terenurilor forestiere din Canada. Dl. Ralph Spaans, specialist în domeniul forestier din cadrul Ministerului Resurselor Naturale şi Silvice din Ontario, a vorbit despre Management forestier durabil în provincia Ontario, iar dl. Marian Marinescu, cercetător principal la FPInnovations din Vancouver (British Columbia), a ţinut o prezentare pe tema Managementului durabil şi cercetării în domeniul forestier în provincia British Columbia.

Reprezentantul român al companiei canadiene Waterax, dna Adina Ştefănescu, a vorbit pe scurt despre experienţa companiei în ceea ce priveşte combaterea incendiilor forestiere, în special în zone izolate.

Dl. Tiberiu Stan, şeful Departamentului de Sisteme IT în domeniul forestier din cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor din România a împărtăşit experienţa românească în domeniul managementului durabil al silviculturii, inclusiv în privinţa combaterii tăierilor ilegale de păduri, şi a ţinut o prezentare pe tema Sistemului IT Integrat pentru Urmărirea Materialelor Lemnoase (SUMAL).
 

Tag-uri Nume: