12 aprilie 2021

Seminar studenţesc pe teme de Comunicaţii mobile şi Cybersecurity

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Facultatea de Matematică şi Informatică (FMI) a Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) organizează în parteneriat cu Orange Romania, membru al Grupului Consultativ al FMI, o nouă serie de workshopuri care se vor derula în perioada 8 aprilie-3 iunie 2021, în cadrul unui seminar studenţesc destinat viitorilor informaticieni, dar şi pasionaţilor de acest domeniu.

Potrivit lect. univ. dr. Gabriela Badea, Prodecanul Facultăţii de Matematică şi Informatică, intâlnirile care sunt organizate pentru al doilea an consecutiv, vor fi susţinute săptămânal de către experţi ai Orange România, într-o maniera online pe platforma MS Teams pe linkul: http://bit.ly/Orange_UOC.

Conform calendarului, primul workshop, „Introducere în reţele de telecomunicaţii-Arhitectura reţelei de telecomunicaţii mobile. Evoluţie. Servicii de bază”, prezentat de Gabriel Papuc, este organizat joi, 8 aprilie, de la ora 14.00, iar pe 16 aprilie, ora 14.00 este programat evenimentul „Q&A-Cybersecurity”, susţinut de Ioan Constantin.

„Studenţii care au parcurs deja module de securitate cibernetica in cadrul proiectului „Proinfo – pregătirea resursei umane pentru informatica” sunt invitaţi să completeze un formular până la data de 9 aprilie 2021, pentru a pune întrebări la care vor răspunde experţii Orange în cadrul evenimentului Q&A”, a precizat lect. univ. dr. Gabriela Badea, prodecanul Facultăţii de Matematică şi Informatică.

Ciclul de seminarii continuă pe 22 aprilie, de la ora 14.00 cu tema „Introducere în reţele 5G, caracteristici generale şi implementare. Studii de caz”, susţinut de Marius Iordache; 29 aprilie, ora 14.00, „Reţele wireless în spectru deschis” – Al. Oprea şi 13 mai 2021, ora 14.00, „Tehnici de virtualizare” – Mihai Huica.

Apoi pe 20 mai, ora 14.00 „Aplicaţii in domeniul IoT. Servicii”, temă prezentată de Dorian Drăghici şi se încheie pe 3 iunie cu tema „Securitate Cibernetică Operaţională” prezentată de Ioan Constantin, tot de la ora 14.00.