Publicat: 25 Noiembrie, 2015 - 13:25
Share

Cu ocazia Zilei internaţionale de luptă împotriva violenţei domestice, organizaţia non-guvernamentală Touched Collection şi Poliţia Capitalei vor organiza, pe 26 noiembrie, un eveniment de informare şi conştientizare a problemei violenţei în familie.
Joi, 26 noiembrie, între orele 15:00 – 17:00, la sediul Asociaţiei Touched Collection din Bucureşti (Str. Cristescu Dima Nr. 3B, Sector 2), va avea loc seminarul cu tema « Cum să ne apărăm de violenţa domestică? ». Seminarul este susţinut de un reprezentat al Poliţiei Capitalei pentru un grup de femei, victime ale violenţei domestice. Aceste femei fac parte din comunitatea Touched Collection, fiind beneficiare ale proiectului  « Intervenţie socială de urgenţă prin telefon », derulat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, un alt partener care va fi prezent la eveniment.
“Din experienţa ultimilor ani, am realizat că în comunitate există un nivel scăzut de informare legislativă privind apărarea şi gestionarea situaţiilor de violenţă domestică. Cel mai mare rău este faptul că slaba informare şi lipsa curajului femeilor de a pune capăt agesiunilor fizice şi psihice generează nu doar drama lor, ca victime, ci afectează viaţa şi dezvoltarea copiilor lor, ce trăiesc în aceste medii familiale distructive”, declară Anca Nistor, Manager General Touched Collection.
Conform statisticilor, la fiecare 30 de secunde o femeie din România este victima violenţei domestice. Anual, peste 200 de persoane îşi pierd viaţa ca urmare a violenţei în familie.
În ţara noastră, instituţiile cu atribuţii în domeniu nu acţionează suficient pentru sancţionarea celor vinovaţi de acte de violenţă împotriva femeilor, nu au o strategie de prevenire şi combatere a fenomenului şi nu alocă resurse pentru protecţia şi recuperarea fizică şi emoţională a victimelor. 
Prin proiectul « Intervenţie socială de urgenţă prin telefon », Touched Collection şi Fundaţia Vodafone România îşi propun întâmpinarea nevoilor victimelor violenţei domestice şi prevenirea abandonului copiilor. Aceasta este cea mai potrivită resursă pentru mame, acţionând prin intervenţii rapide în situaţii de urgenţă, cu o echipă pluridiciplinară de profesionişti, care lucrează pentru apărarea victimelor prin consiliere psihologică, terapie şi consiliere legală. În urma acestui sprijin primit, şansele femeilor de independenţă şi reintegrare familială, socială şi profesională cresc simţitor.

Asociaţia Touched Collection și-a început misiunea în anul 2006 prin suportul terapeutic oferit prin atelierele de creație pentru femei și mame din comunitate aflate în situații de dificultate. 
Misiunea noastră este dedicată femeilor și mamelor victime ale violenței domestice, ale sărăciei, familiilor monoparentale, persoane traficate pe care le împuternicim ca prin transformarea vieților lor să devină sau să continue a fi mămici dedicate și persoane responsabile în societate, oferindu-le suport emoţional, material şi educaţional. 
Cei care doresc să sprijine financiar proiectele Touched Collection pot face donaţii online cu card bancar, prin virament bancar sau pot achiziţiona bijuterii Touched Collection.