Publicat: 4 Decembrie, 2020 - 09:26
Share

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă astăzi, 3 decembrie 2020, la seminarul online cu tema Belarus: Calea spre reformă, organizat de Fundaţia Internaţională pentru Sisteme Electorale (IFES), Biroul Regional din Europa.

AEP este reprezentată la acest eveniment de Sorin-Gabriel Lazăr, secretar general adjunct şi de Anamaria Revnic-Călugăriţa, şefa Departamentului cooperare internaţională.

Evenimentul facilitează participanţilor accesul la informaţii relevante despre evoluţiile în materie electorală din Belarus, precum şi la posibilele modalităţi de reformare constituţională.

Totodată, seminarul online reprezintă o platformă favorabilă pentru schimbul de expertiză şi un cadru oportun pentru discuţii şi analize în materie de iniţiative şi remodelare electorală.

Potrivit Agendei, seminarul reuneşte specialişti din domeniul managementului electoral din partea unor prestigioase organizaţii internaţionale precum IFES, International IDEA, Institutul Naţional Democratic din Statele Unite ale Americii sau Centrul pentru Analiza Politicii Europene.

IFES este o organizaţie internaţională care promovează democraţia la nivel global şi în acest sens colaborează cu organisme de management electoral, societatea civilă şi sectorul privat pentru organizarea şi desfăşurarea de alegeri libere şi transparente.