28 mai 2022

Semnal de alarmă tras de umanişti: Neimplicarea în procesul de legiferare este contrară intereselor românilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Umaniştii atrag atenţia că neimplicarea aleşilor în procesul de legiferare este contrară intereselor României şi ale românilor.

În acest moment există eurodeputaţi români care au zero rapoarte, lipsa acestora reprezentând un indiciu clar asupra minimei implicări în procesul de legiferare la nivelul Uniunii Europene. În contrast, europarlamentarul umanist Maria Grapini, unul dintre cei mai activi eurodeputaţi în toate mandatele sale, are peste 40 de rapoarte întocmite. Propunerile şi amendamentele venite din partea eurodeputaţilor reprezintă un instrument esenţial în promovarea în Parlamentul European a nevoilor cetăţenilor statelor UE.

Românii au nevoie astăzi, poate mai mult ca niciodată, de aleşi implicaţi şi responsabili, care să găsească răspunsurile potrivite pentru nevoile cetăţenilor acestei ţări, într-o perioadă delicată din punct de vedere politic şi economic.

Umaniştii reamintesc faptul că parlamentarii PPU (social-liberal), alături de colegi social-democraţi, au promovat în Parlamentul României mai multe proiecte de lege, menite să sprijine, printre alţii, familiile tinere, pensionarii sau fermierii autohtoni, iar adoptarea acestora ar însemna un ajutor concret pentru cei vizaţi. Comunicat de presă – Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)