Publicat: 14 Decembrie, 2018 - 13:59
Share

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a semnat vineri, 14 decembrie a.c., un Memorandum de Înţelegere cu instituţia Comisarului Prezidenţial al Republicii Cipru, cu privire la cooperarea în domeniul diasporei.

Partea cipriotă a fost reprezentată de Comisarul prezidenţial Photis Photiou. La întâlnire a participat şi Excelenţa Sa domnul Dimitris Hatziargyrou, ambasadorul Republicii Cipru în România.

Memorandumul va consolida, în cadrul relaţiilor bilaterale româno-cipriote, facilitarea schimbului de experienţă şi de bune practici pentru programele destinate persoanelor care aparţin comunităţilor româneşti şi cirpiote din afara graniţelor României şi ale Ciprului, precum şi păstrarea identităţii etnice, culturale şi lingvistice.

Ministrul Natalia-Elena Intotero şi oaspetele cipriot au avut un schimb de opinii cu privire la proiectele pe care autorităţile din cele două state le au în derulare în sprijinul cetăţenilor lor ce trăiesc peste hotare. Cei doi demnitari au apreciat unele abordări comune ale problematicilor privind diaspora şi au evocat posibilitatea dezvoltării unor parteneriate între românii şi ciprioţii aflaţi în străinătate.

Comisarul prezidenţial Photis Photiou i-a adresat ministrului pentru românii de pretutindeni invitaţia de a vizita Republica Cipru, în cursul anului următor. La rândul său, ministrul l-a invitat pe oficialul cipriot să ia parte la reuniunea la nivel ministerial în domeniul politicilor dedicate diasporei, pe care MRP îl va organiza la Bucureşti în martie 2019, în marja deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene.

În Cipru există o comunitate românească estimată la aproximativ 30.000 de persoane.
 

Tag-uri Nume: