12 august 2022

Semnarea unei declaraţii comune de cooperare cu reprezentanţii sistemului corecţional din Canada

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În luna iulie 2022, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi Direcţia Naţională de Probaţiune (DNP), împreună cu Serviciul Corecţional din Canada (SCC) au semnat o „Declaraţie comună de cooperare” care vizează schimbul de informaţii şi transferul de expertiză şi bune practici în domeniul corecţional.

Cele trei instituţii vor putea dezbate şi dezvolta politici şi programe corecţionale, instrumente de evaluare a infractorilor, guvernanţa corporativă prin cercetarea, evaluarea şi măsurarea performanţelor organizaţionale, formarea şi dezvoltarea resurselor umane, precum şi teme de probaţiune. Declaraţia a fost semnată pentru o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii ulterioare, prin acordul scris al părţilor.

Documentul continuă colaborarea tripartită iniţiată încă din anul 2016, când, cu sprijinul Ambasadei Canadei în România, a fost semnată prima declaraţie de acest fel, cu ocazia organizării conferinţei anuale a Asociaţiei Internaţionale a Instituţiilor Corecţionale şi a Penitenciarelor (ICPA) la Bucureşti.