Publicat: 26 Februarie, 2016 - 15:40
Share

Senatoarea PNL Doina Tudor a fost plasată sub control judiciar în dosarul fostului vicepreşedinte al Autorităţii pentru Supravegere Financiară, George Daniel Tudor. Magistraţii de drepturi şi libertăţi au respins, astfel, solicitarea DNA de arestare preventivă.

Doina Tudor a fost pusă sub acuzare în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, este anchetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită. În acest dosar, este cercetat tot în arest la domiciliu și Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, pentru trafic de influență.

DNA susține că, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.