5 octombrie 2022

Senatoarea Nicoleta Pauliuc a avut o întrevedere cu o delegaţie a Comitetului pentru relaţii externe din Parlamentul Georgiei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Întrevederea senatorului Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, cu o delegaţie condusă de Nikoloz Samkharadze, preşedintele Comitetului pentru relaţii externe din Parlamentul Georgiei

Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Nicoleta Pauliuc a avut o Întrevedere luni, 30 mai a.c., cu o delegaţie a Comitetului pentru relaţii externe din Parlamentul Georgiei, condusă de Nikoloz Samkharadze.

Demnitarul român a arătat că la 25 iunie a.c. se vor aniversa 30 de ani de relaţii diplomatice Între România şi Georgia, perioadă În care România a rămas consecventă În exprimarea sprijinului ferm pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei, În graniţele recunoscute internaţional.

Senatorul Pauliuc a apreciat că la Întrevedere au fost prezenţi parlamentari din Georgia ce reprezintă forţele politice de la putere şi din opoziţie, deoarece astfel de momente permit o mai bună cunoaştere Între părţi.

Demnitarul român a reliefat că România doreşte să sprijine Georgia pe parcursul democratizării şi să susţină aspiraţiile sale de aderare la UE şi NATO. În acest context, colaborarea bilaterală În domeniul apărării este În continuă creştere, scopul declarat fiind acela de a se asigura un nivel adecvat de stabilitate În zonă.

Din delegaţia georgiană au mai făcut parte Beka Davituliani (membru al Comitetului pentru Educaţie, Ştiinţă şi Politica Regională), Ramaz Nikolaishvili (membru al Comitetului pentru relaţii externe) şi Ekaterine Dugladze (ministru consilier din cadrul ambasadei).

Sursa foto Senat