20 septembrie 2021

Senatorul Angel Tîlvăr: Performanţele „Guvernului Austerităţii”: firmele româneşti se închid.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cu un cinism constant, premierul Cîţu îşi concentrează toată energia pe excursiile electorale prilejuite de mult trâmbiţatul congres al PNL din toamna acestui an.

Între timp, în România reală, Oficiului National al Registrului Comerţului ne anunţă că numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu 49,84% în primele cinci luni din 2021, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Peste 27.000 de firme româneşti au fost radiate din cauza inacţiunii guvernului pentru sprijinirea întreprinzătorilor autohtoni în perioada crizei care a fost generată de pandemia COVID-19.

Comerţul, repararea autovehiculelor, agricultura, silvicultura, pescuitul şi construcţiile sunt cele mai afectate sectoare. Dar guvernele, inclusiv cel condus de domnul Cîţu, au tocmai rolul de a rezolva crizele care apar. În plus, au şi mijloacele necesare.

Pentru că dincolo de statistici, închiderea firmelor înseamnă locuri de muncă pierdute, şomaj, sărăcie şi vieţi afectate negativ. De ce? Pentru că din cele 57 de măsuri pentru IMM-uri scrise în programul de guvernare, 55 au fost anulate! Pentru că doar o treime din firme au primit banii pentru capital de lucru, iar Măsura 3 – capital de investiţii a fost anulată cu totul. Pentru că au minţit cu neruşinare în programul electoral care putea să se intituleze simplu „Nimic pentru români!”.

Singura preocupare a actualilor guvernanţi este să angajeze, în numele României, împrumuturi care să afecteze cât mai multe generaţii, cu dobânzi halucinante.

Când PSD anunţa creşterea economică, chiar şi bazată pe consum, capitalul românesc era stimulat prin măsuri active de încurajare şi finanţare a întreprinderilor mici şi mijlocii, cu pensii, salarii şi alocaţii mărite consistent.

Acum, avem o creştere economică iluzorie bazată exclusiv pe împrumuturi, cu pensii, salarii şi alocaţii îngheţate.

Ca şi cum nu ar fi în slujba cetăţenilor, cabinetul Cîţu face doar politici economice şi fiscale care să ducă la dispariţia firmelor româneşti şi la distrugerea capitalului autohton. Din păcate!

Angel TÎLVĂR
SENATOR PSD DE VRANCEA