Publicat: 12 Aprilie, 2017 - 14:24
Share

Senatorul Cristian Dumitrescu, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a avut o întâlnire, miercuri, 12 aprilie 2017, cu E.S. Talal Alhajeri, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Statului Kuwait la Bucureşti, aflat în vizită de prezentare.
Cei doi interlocutori au abordat teme referitoare la strângerea cooperării dintre cele două ţări atât pe linie politică şi parlamentară, între Comisiile pentru politică externă ale Parlamentului României şi comisia omoloagă a Adunării Naţionale a Statului Kuwait, între Grupurile parlamentare de prietenie, precum şi pe linie economică şi cultural-educativă. 
În cadrul întrevederii, s-a trecut în revistă actualitatea politică a regiunii, punându-se accentul pe colaborarea dintre cele două state în cadrul organismelor internaţionale şi la nivel bilateral. În acest sens, domnul senator Cristian Dumitrescu a subliniat că doreşte să continue tradiţia Comisiei pentru politică externă a Senatului României de a organiza reuniuni cu ambasadorii statelor arabe cu acreditare diplomatică la Bucureşti, o posibilă viitoare temă fiind aprofundarea cunoaşterii dintre civilizaţia europeană şi cea arabă, pentru atingerea scopului comun de instaurare şi menţinere a păcii şi stabilităţii în zonă.