21 octombrie 2021

Senatorul Robert Cazanciuc a avut o întrevedere cu E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiene la Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Senatorul Robert Cazanciuc, secretar al Senatului României, a avut miercuri, 22 septembrie a.c., o întrevedere cu E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiene la Bucureşti.

Dinamica relaţiilor bilaterale dintre cele două state, cu accent pe cooperarea şi dezvoltarea diplomaţiei parlamentare, precum şi consolidarea colaborării româno-italiene în plan politic, economic, social şi cultural au fost principalele teme abordate în cadrul întrevederii.

Secretarul Senatului, senatorul Robert Cazanciuc a menţionat că „în contextul pandemiei este important ca legislaţia să fie elaborată pentru a realiza un echilibru între drepturile fundamentale ale cetăţeanului”.

De asemenea, a subliniat necesitatea intensificării promovării proiectelor economice derulate de comunităţile de afaceri din România şi Italia, în contextul în care anul viitor se împlinesc 25 de ani de când relaţiile bilaterale dintre România şi Republica Italiană se desfăşoară sub egida Parteneriatului Strategic semnat pe 17 aprilie 1997 şi ridicat la nivel de Parteneriat Strategic Consolidat pe 9 ianuarie 2008.

În cadrul discuţiilor s-a evocat experienţa comună a României şi Italiei în domeniul recuperării bunurilor provenite din infracţiuni, a utilizării lor pentru proiecte sociale. A rezultat că sunt bune practici pe care ambele state le pot folosi pentru a-şi îmbunătăţi această activitate.

E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiei la Bucureşti, a reamintit, în cadrul discuţiilor, cooperarea economică excelentă între cele două state şi a menţionat importanţa dezvoltării cooperării la nivel parlamentar, social şi academic în contextul în care cetăţenii români reprezintă cea mai numeroasă comunitate străină în Italia.