10 august 2022

Senatorul Titus Corlăţean a primit vizita E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiene în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primirea de către senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a E.S. domnul Alfredo Maria Durante Mangoni ambasadorul Republicii Italiene în România

Senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă, l-a primit marţi, 1 martie a.c. pe E.S. domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiene în România, în cadrul unei vizite de prezentare.

Au fost abordate teme ce ţin cooperarea bilaterală în plan politic, economic, social şi cultural prin prisma Parteneriatului Strategic existent între cele două state, a apartenenţei la UE, NATO, Consiliul Europei etc.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a subliniat importanţa deosebită pe care România o acordă relaţiei bilaterale cu Italia, prin prisma legăturilor istorice şi culturale, a fundamentului latin comun, dar, mai ales, a celor politice şi economice, bazate pe valorile democratice şi apartenenţa la Uniunea Europeană. În acest context, domnia sa a pledat pentru creşterea şi întărirea colaborării atât în plan parlamentar, dar şi guvernamental, prin formatul G2G, cu luarea în considerare a oportunităţii finalizării şi adoptării unei declaraţii politice bilaterale privind Parteneriatul Strategic extins.

Senatorul Corlăţean a salutat excelenta cooperare bilaterală, dezvoltată sub egida Parteneriatului Strategic Consolidat şi bazată pe relaţii comerciale bilaterale dinamice, integrarea sistemelor noastre economice şi o colaborare sectorială activă în multiple domenii sectoriale.

Ambele părţi au punctat importanţa pe care comunităţile noastre, românii în Italia şi italienii în România, o au pentru relaţia bilaterală şi care acţionează ca o punte solidă de legătură între cele două ţări, contribuind la activităţile economice, sociale şi culturale.

De asemenea, a fost abordată situaţia actuală de securitate extrem de preocupantă în bazinul Mării Negre, creată de agresiunea rusă din Ucraina.